nedjelja, 14. travnja 2013.

Panika za nedjeljnim obedom...

Izborna je nedjelja, rano ste se ustali, otišli do obližnje osnovne zaokružili za budućnost, obavili plac, otišli na misu i skuhali obed. Juhica s rezancima, pečenka s krumpirom i zelena šalata su gotovi pa čak ponegdje i pojedeni. Kuhate lagano kavicu i kad tamo, šok i nevjerica!!! Pošto je misa trajala nešto dulje nego uobičajeno, jer se popek za propovijed osjećal pozvanim komentirat koga zaokružit, pa dok je spročital cijelu onu listu A0 formata sa svim podkategorijama, vama je maznul vrijeme za spravljanje nedjeljnog kolača. Tako sada imate kuhanu kavicu, familiju za stolom, a nemate niš u protvici. Radite izgovor kako kolač samo što nije, otvarate ovaj fantastični blog i pripremate se za spravljanje kolača ispod pola sata. Nakon što ste proučili namirnice i shvatili da je sve u frižideru, a po ono kaj fali ste poslali klince, jer eto nestalo pljuga pa ajd klinci po njih. Vi u kuhinju provjerit jer se kakti kolač u protvici slegnul pa da ga se može rezat :)


BRZA SLATKA LISNATA ŠTRUDLA OD SIRA

Potrebno: jedno gotovo zarolano lisnato tijesto, 250 g svježeg kravljeg sira (može i kozji za bolji dojam), 2 velike žlice kiselog vrhnja, 50 g putra, 50 g šećera, jedno veliko jaje ili dva manja, šaka grožđica, korica jednog nešpricanog limuna, pola šalice šećera u prahu, 1 jušna žlica mlijeka.

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Grožđice namočite u vrućoj vodi ili rumu. U posebnoj zdjeli izmiješati šećer i otopljen maslac te uz dodavanje žumanjka napraviti pjenastu smjesu. U smjesu dodati sir, vrhnje, naribanu koricu pola limuna te namočene grožđice (rum popiti za ohrabrenje, jer samo što nismo gotovi). U drugoj posudi smiksati bjelanjke te ih dodati prvoj smjesi. Na prostrto lisnato tijesto premazati nadjev i smotati u roladu, gore premazati sa malo otopljenog putra. Staviti na lim za pečenje i peći oko pola sata.

Malo pohlađen kolač pošarati mješavinom: šećera u prahu, mlijeka i ostatka naribane korice limuna.


U slast i hajde sada spasiti nedjeljni objed...

Nema komentara:

Objavi komentar