Kad te glad opali u pola noći
najjednostavnija je stvar ispeći brze i sočne slane muffine!!! Zapravo je
jednostavnije stvar navaliti na chips, al da ne sitničarim… bash su mi se jeli
muffini, plus ostalo je dovoljno danas za gablec :D
Za ovu priču zaboravite sve
ostale priče koje sam već nadrobio o muffinima, tipa odvajanja sastojaka itd.
Ovdje je naglasak na brzini… Sve skupa treba čim, čim prije smiješat da bi se
moglo čim, čim prije jesti.
Inspiracija je preuzeta s portala coolinarika, http://www.coolinarika.com/recept/slani-muffini-u-23h/,
adaptacija je naravno moja J
Za ove brze sočne muffine
potrebno je: 2 jaja, 1,5 dcl jogurta ili kefira, 1 dcl kiselog vrhnja, 1 dcl
mineralne vode, pola praška za pecivo,
malo soli, malo vegete, malo papra, 1 žlica maslinovog ulja, integralno brašno
po osjećaju, panceta cca. jedna šaka, punomasni sir za ribanje cca. dve šake,
šaka zanimljivih začina, sušene sjeckane rajčice i sezam.
Priprema, pošto sve treba biti
brzo gotovo, najbolje je odmah staviti grijati pećnicu na 180 °C (ventilator).
Za to vrijeme redom u zdjelu dodavati sastojke i miješati. Jaja, kefir ili
jogurt, vrhnje, mineralnu vodu, sve začine osim sezama,sjeckane sušene rajčice,
prašak za pecivo, ulje i na kraju umiješati dovoljno brašna da se dobije smjesa
slična smjesi za žličnjake. Dok ti miješaš znatiželjnom promatraču daš da ti iz
papira za pečenje izreže pravokutnike cca. 10X10 cm kojima obložiš kalupe za
muffine. U svaki kalup staviš papir, dodaš pola zaimače smjese (do 2/3 visine
kalupa), posipaš pancetom, sirom i sezamom, poprskaš još na kraju s malo maslinova
ulja. Muffini se peku 20 – 25 minuta, ohlade i smažu!!!
Dobar tek J
Nema komentara:
Objavi komentar