utorak, 28. siječnja 2014.

Slani muffini za laku noć ili dobro jutro...


Kad te glad opali u pola noći najjednostavnija je stvar ispeći brze i sočne slane muffine!!! Zapravo je jednostavnije stvar navaliti na chips, al da ne sitničarim… bash su mi se jeli muffini, plus ostalo je dovoljno danas za gablec :D

Za ovu priču zaboravite sve ostale priče koje sam već nadrobio o muffinima, tipa odvajanja sastojaka itd. Ovdje je naglasak na brzini… Sve skupa treba čim, čim prije smiješat da bi se moglo čim, čim prije jesti.

Inspiracija je preuzeta s portala coolinarika, http://www.coolinarika.com/recept/slani-muffini-u-23h/, adaptacija je naravno moja J

 

Za ove brze sočne muffine potrebno je: 2 jaja, 1,5 dcl jogurta ili kefira, 1 dcl kiselog vrhnja, 1 dcl mineralne vode,  pola praška za pecivo, malo soli, malo vegete, malo papra, 1 žlica maslinovog ulja, integralno brašno po osjećaju, panceta cca. jedna šaka, punomasni sir za ribanje cca. dve šake, šaka zanimljivih začina, sušene sjeckane rajčice i sezam.

 

Priprema, pošto sve treba biti brzo gotovo, najbolje je odmah staviti grijati pećnicu na 180 °C (ventilator). Za to vrijeme redom u zdjelu dodavati sastojke i miješati. Jaja, kefir ili jogurt, vrhnje, mineralnu vodu, sve začine osim sezama,sjeckane sušene rajčice, prašak za pecivo, ulje i na kraju umiješati dovoljno brašna da se dobije smjesa slična smjesi za žličnjake. Dok ti miješaš znatiželjnom promatraču daš da ti iz papira za pečenje izreže pravokutnike cca. 10X10 cm kojima obložiš kalupe za muffine. U svaki kalup staviš papir, dodaš pola zaimače smjese (do 2/3 visine kalupa), posipaš pancetom, sirom i sezamom, poprskaš još na kraju s malo maslinova ulja. Muffini se peku 20 – 25 minuta, ohlade i smažu!!!

 



Dobar tek J